Šime Babin

Šime Babin se cijeli svoj život bavi projektiranjem. Ispočetka u najvećoj tvrtki za projektiranje u Istri, Urbis, a od 1986. godine samostalno u vlastitom uredu. Rezultat njegovog dugogodišnjeg stvaralaštva mnoga su izvrsna ostvarenja, najviše u domeni stambene gradnje. Njegov arhitektonski i dizajnerski rukopis dobro je poznat u Istri, u Dalmaciji, otocima i šire.

Njegove se građevine prepoznaju po rafiniranom stilu interijera i eksterijera. Kuće koje on projektira nisu samo kuće, artefakti koji fasciniraju monumentalnošću ili formom, njegove kuće fasciniraju osjećajem za harmoniju. Svaka njegova kuća je dom za određenu obitelj. „Šime Babin je prije svega umjetnik“, kako reče novinar; I to umjetnik koji radi sa osjećajem i brigom za ljude za koje projektira. Ne zanima ga samodopadnost, zanima ga čovjek i kultura življenja, zato su njegove kuće domovi, zato se njegov rad prepoznaje i voli. Šime Babin, kao rođeni otočanin uspio je utkati sve ono najbolje iz Mediteranskog okruženja u svoju kreaciju: strast, ustrajnost, mudrost, dubinu kojom promišlja i stvara.

Njegov je stil je istančan i produhovljen, po svemu se vidi da ga zanimaju dubine i da odatle kreira i progovara. U uvjetima današnjeg trenutka, kada su na ovim prostorima još uvijek ukorijenjeni površnost i prosječnost, počinje se prepoznavati i tražiti predanosti i izvrsnost! Mnogi se projektanti žale na nedostatak posla, Šime Babin je tražen više nego ikad.

“To be an Architect is nothing, you have to be Poet” (Biti arhitekt je ništa, morate biti pjesnik),  Le Corbusier

A Babin je svakako pjesnik arhitekture.

© Copyright Studio Babin d.o.o. 2019 | Design by web-pulse.eu