Šime Babin

O nama

Jezgru Skala Babin grupe čine Šime Babin, projektant i Vesna Skala, dipl. ekonomistica.

Djelatnost  arhitektonskog  projektiranja odvija se preko tvrtke Studio Babin Pula. Tvrtka ima dugogodišnju tradiciju u projektiranju, a u zadnjih desetak godina i u gradnji. Gradimo isključivo kad su klijenti dorasli do razumijevanja arhitekture na način da se ista razlikuje od pukog ukusa.  Doživljaj lijepoga se  u konačnici svodi na potragu za srećom.

Marketing, odnosi sa javnošću,  administracija i sve ostalo, u rukama je Vesne Skala.

Skala Babin grupu osnovali smo  2006. godine radi realizacije projekta San Antonio –  mediteranske vile u Vodnjanu – Istra. Kasnije su nastali i  mnogi drugi projekti.

Djelatnosti kojima se bavimo:
– arhitektonsko projektiranje i projektantski nadzor
– izgradnja i prodaja suvremenih mediteranskih  vila i kuća

Arhitektura i dizajn mediteranskog senzibiliteta ono je što nas najbliže definira; imamo dugogodišnje iskustvo i respektabilno znanje na tom području. Energetska učinkovitost  nas posebno zanima, na tom području se kontinuirano usavršavamo.

Životni i poslovni credo – „Treba  puno vremena da čovjek postane mlad!“

Ova naizgled kontroverzna Picassova teza  nas upućuje na duboku istinu, koja se ogleda u težnji za kontinuirano novim i svježim pogledom na život, kreaciju i svijet….Ova teza otvara prostor da se mijenja svijest, a time i realitet.
Osmislili smo i realizirali projekte u koje smo vjerovali. Vjerovali smo naprosto zato što promišljamo i djelujemo iz svog znanja i svojih uvjerenja koja na prvo mjesto nisu stavila profit, nego ideal. Željeli smo učiniti iskorak koji će inicirati novi način razmišljanja, koji  će potaknuti pozitivne promjene.

Mi smo dugo djelovali na tom tragu,  međutim bili smo svjesni da moramo napraviti nešto što će uzdrmati prostor i ljude, pa smo tim tragom došli i do ideje za projekt dizajniranih urbanih vila – San Antonio, koji je za nas značajan jer smo ga  projektirali, ali i izgradili. Svjedočili smo da mnogi ljudi ukazuju i kritiziraju, mnogi se ljute, a unatoč tome čudne, često nakazne građevine koje devastiraju prekrasno prirodno okruženje priobalja, stalno iznova niču. Gledano iz naše perspektive, bili smo svjesni da je jedino ispravno rješenje da nešto učinimo, da  primjerom pokažemo kako se može promišljati i graditi, kako se može očuvati prostor kojeg smo dužni oplemeniti smislenim i dobrim građevinama, koje će odisati finim poveznicama između tradicije i suvremenog.

Vesna-Skala

© Copyright Studio Babin d.o.o. 2019 | Design by web-pulse.eu