Mediteranea skica

Arhitektonsko projektiranje: Stvaranje projekta

Ove skice pokazuju kako započinje projekt. Mislimo da je važno znati kako počinju procesi projektiranja. Svaki početak je važan, to imamo na umu prilikom stvaranja i kreiranja.

U našem primjeru, prije projekta počinje razgovor i upoznavanje sa klijentom. Ovo je važna faza, jer osluškujemo želje investitora i procjenjujemo međusobnu kompatibilnost. Ne radimo sa svima na isti način, ovisi to o mnogo nevidljivih energetskih čestica, koje tvore ljudske odnose.

Uglavnom projektiranje je  proces tijekom kojega dolazi do boljeg upoznavanja,  i bliskog odnosa sa klijentima, a to su osjetljivi momenti koji nam okupiraju punu pažnju, intrigiraju intelekt, draškaju emocije i uzimaju dobar dio vremena.

Šime Babin, na skicen papiru crta svoje ideje, prije nego odu u mašineriju kompjutora… Klasično, možda, ali funkcionira! Ljudska ruka je nezamjenjiva u nastajanju umjetničkog djela. I palačinke! Ponekad i štrudla od jabuka. To je nezaobilazni dio u rađanju projekta kad je riječ o Šimi Babinu.

A za stvaraoca Šimu Babina, arhitektura je prije svega umjetnost – umijeće življenja u suživotu čovjeka, pećine i prirode. Pećina je danas naravno kuća, međutim i dalje služi kao zaštita od vremenskih uvjeta, ljudske pohlepe, i svake duge opasnosti. Međutim danas kuća pokazuje i puno više od toga – status, afinitet, ukus, pripadanje ili otuđenost.

Način promišljanja o suživotu čovjeka i prirode poprilično je ugrožen, što se jasno vidi u zahvatima  u prostoru u mnogim dijelovima svijeta, pa tako i kod nas u Hrvatskoj. To nas brine, nastojimo to popravljati, barem u domeni našeg djelovanja…

Mediteranea projekt

© Copyright Studio Babin d.o.o. 2019 | Design by web-pulse.eu