Vesna Skala

Vesna Skala je, iz mladalačkog neznanja, „greškom“ diplomirala ekonomiju. Ono što je tijekom života radila gotovo je uvijek koketiralo sa umjetnošću. U mladosti je radila kao šef računovodstva na željeznici u Puli, a paralelno se bavila i organizacijama kulturnih manifestacija u Istri. Čim je Hrvatska stekla državotvornost, 1991. godine, otvorila je sa partnerima prvu agenciju za nekretnine u Puli. Tu je imala priliku vidjeti što se sve događa u urbanizmu i arhitekturi Istre. Već tada je uvidjela da će se jednog dana morati okušati i na tom području, jer se osvjedočila koliko je malo dobrih ostvarenja.

Kao poznavatelj i zaljubljenik u umjetnost, 2000. godine osmislila je i organizirala sa svojim partnerima iz glazbenih krugova, međunarodni glazbeni festival world, etno i jazz glazbe- Istraetnojazz festival. Festival je zbog svoje kvalitete i glazbenika koje predstavio na svojim pozornicama, jedini iz Hrvatske bio primljen u European forum of worldwide music festivals – uglednu festivalsku asocijaciju za world glazbu, u kojem je bilo 46 najboljih evropskih festivala. Festival je u šest godina postojanja predstavio brojna imena svjetske etno, world i jazz scene (Cesaria Evora, Pat Metheny, John Zorn, Marc Ribot, Joji Hiroto, Kronos Quartet i mnoge druge). Vesna Skala promovirala je mnoge hrvatske i istarske glazbenike i umjetnike, te im pomogla im da se afirmiraju u Hrvatskoj i inozemstvu (Gustafi, Darko Rundek, Tamara Obrovac, Maurizio Ferlin i drugi). Organizacija festivala ipak je bila aktivnost iz hobija, a ne nešto što bi je trajno zaokupljalo.

Godine 2005 privlači je njena stara ljubav – arhitektura! Tada se počinje razvijati projekt San Antonio. Njena sklonost ka arhitekturi i dizajnu došla do punog izražaja u životnom i poslovnom partnerstvu sa Šimom Babinom. U tom se partnerstvu sublimira njeno raznoliko iskustvo iz mnogih područja, a zajednički projekt San Antonio otvorio je nove mogućnosti za daljnja istraživanja kroz kreaciju i rad na novim poslovnim izazovima.

© Copyright Studio Babin d.o.o. 2019 | Design by web-pulse.eu