The task that was put before us immediately posed the question: How to weave a new structure into a property of restricted area in the township of Vodnjan in Istria, among old buildings which are largely conserved and protected, so that it fits well into the existing space and with surrounding buildings. An additional complication lay in the fact that the investor already had a design plan in hand that was not satisfactory, because it failed to get approval from the department of conservation who rejected the proposed design plan several times.

Emil Stijepcich made a fair effort to overcome all these obstacles. The 3 D visualisation demonstrates the ways in which he managed to accomplish this.
 
Author of conceptual architectural solution : Emil Stijepcich
Design plan elaboration : Zoran Botich
Construction design office : STUDIO BABIN